tisdag 30 april 2019

sas strejken från pilotsidan

Jag känner ett stort tomrum, det är sorgligt att passera Arlanda idag- likt en kyrkogård. Uppradade bredvid varandra står sas-plan efter sas-plan. 😥 Flygplatsen är helt öde; inga flygplan som rör sig, inga piloter som pratar på radion, ingen kö, inget chatter, bara tom tystnad. Det är rentav kusligt!

Jag lider med mina kollegor som inte vill annat än att förhandla. Det är inte lönen som är fel som arbetsgivaren och näringslivet försöker få det till, de är rädda för sina jobb och det förstår jag. En stor del av sas flighter flygs inte av sas piloter. Det är två andra flygbolag, som förklädda i sas färger, flyger runt hela europa. (Dessa piloter har förövrigt ofta bättre betalt än sas-piloter). För passagerarna ser allting ut som sas, men det ena bolaget är brittiskt och det andra irländskt. Då slipper man sociala avgifter och annat kostsamt- vilket gör det lättare att konkurrera (ut sas?).

vi är rädda att förlora jobben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Flygande personal tillhör riksgruppen för svininfluensan för att de är i kontakt med så många människor. Är du rädd för att få svininfluensan när du reser?

Air France börjar flyga med Airbus nya stora mskin som tar över 500 passagerare. Hur stort flygplan kan du tänka dig att åka i?