onsdag 28 oktober 2009

säkraste flygbolagen i världen

Enligt resemagasinet Vagabonds artikel har ett av våra grannländer ett av världens säkraste flygbolag.

http://www.vagabond.se/Redaktionellt/Nyheter/?news=126887

1.Finnair (Finland).

2.All Nippon Airways (Japan).
3.Qantas (Australien).
4.Cathay Pacific (Hong Kong).
5.Emirates (Dubai).
6.Eva Air (Taiwan)
 
Grattis Finland!
 
Hur ska man då veta vilket flygbolag man kan känna sig trygg att resa med?
Man kan till exempel besöka hemsidan http://www.jacdec.de/ som står för Jet Airliner Crash Evalutaion Centre. Men det var ingen rolig syn. Tänkt vad många olyckor det sker som man inte hör något om. Dock känns det betryggande att kolla ute i högra kanten och se att de allra flesta olyckor inte inneburit några dödsfall. Ganska bra sida, skulle jag säga, om man vil lära sig mera om olyckor och läsa haverirapporter och dylikt.
 
Om man inte orkar med att läsa alla rapporter och själv göra sig en bild av vem som är säker att flyga med kan man söka hjälp hos EU. Storebror ser oss alltid och skyddar oss mot allt ont i världen😉
Man vad än tycker, så har EU en lista över flygbolag som inte får flyga inom EUs gränser. De svartlistade flygbolagen. http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm
Listan finns här: http://ec.europa.eu/transport/air-ban/doc/list_en.pdf
De flesta svartlistade bolagen kommer tyvärr från Africa. Det handlar inte om att bolagen i sig är dåliga eller att maskinerna är dåliga eller att personalen får dålig utbildning (även om det kan handla om det också) men det största problemet, tror jag, är att myndigheterna inte utför och bokför kontroll på bolagen, så man vet inte om de sköter sig.
Kolla hur många flygbolag det finns i Kazakstan!! 71 stycken!! Amazing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Flygande personal tillhör riksgruppen för svininfluensan för att de är i kontakt med så många människor. Är du rädd för att få svininfluensan när du reser?

Air France börjar flyga med Airbus nya stora mskin som tar över 500 passagerare. Hur stort flygplan kan du tänka dig att åka i?