onsdag 2 februari 2011

en utbildad pilot får kosta max 800 000

Så säger tydligen yrkeshögskolans förslag till framtidens utbildning.
http://norran.se/nyheter/akommuner/article1130418.ece

Jag hoppas att det här betyder slutet för att piloterna själva ska behöva punga ut med dessa summor. Vi är alldeles för många som omkring 1 miljon i skuld för våran utbildning.

Det har ju nog faktiskt varit lite rörigt på utbidningsmarknaden och kan nog bli bra om man styr upp det lite. Hittils har man kunnat utbilda sig på väldigt många olika sätt. Gymnasiet, Yrkeshögskola och Högskola.

Jag väntar med spänning på resultatet... tydligen kan jag vänta länge, ända till 2012.

Yrkeshögskolans förslag:



I dag utbildas piloter i flera olika system, på både gymnasial, yrkeshögskole, samt högskolenivå. Nu blir utbildningen av del av nya yrkeshögskolan, men det kommer att dröja till tidigast 2012 innan regering och riksdag kan besluta om förslaget.

Förslag till pilotutbildning:

En utbildad pilot får kosta maximalt 800 000 kronor och ska utbildas i 80 till 90 veckor. Förslaget omfattar ett 40-tal årsplatser med start tidigast 2012, utbildning kan endast utföras av en godkänd flygskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Flygande personal tillhör riksgruppen för svininfluensan för att de är i kontakt med så många människor. Är du rädd för att få svininfluensan när du reser?

Air France börjar flyga med Airbus nya stora mskin som tar över 500 passagerare. Hur stort flygplan kan du tänka dig att åka i?