torsdag 24 februari 2011

TV-team ombord

Igår hade vi ett TV-team ombord. De hade varit och hälsat på under hela dagen och filmat för ett barnprogram och nu skulle de flyga "hem". En av deltagarna var väldigt flygintresserad så vi frågade om han ville sitta på flight deck. Han blev helt lyrisk. Han pratade typ hela tiden=) Till slut frågade han lite generat, måste ni lyssna på radion eller så, då får ni bara hejda mig så jag blir tyst. Haha!

Han undrade allt om vårat jobb, våra arbetstider och egentligen ingenting om flygplanet, vilket är mycket ovanligt. Det enda han undrade var vad en blå prick på ett av instrumenten betydde. Den blå pricken var ett annat flygplan i närheten, som visades på våran radar.
Det är ganska ovanligt att gäster inte frågar vad knappar och spakar är till för. Men det visade sig att han hade gått på en flygteknikerutbildning i hopp om att få konstruera flygplan, men hoppat av när han fått veta att endast de allra smartaste (ungefär 5%) av deltagarna fick jobba med just det. Han hade också flugit en massa i små flygplan, så han visste redan det mesta.

Man kan ju undra om man får ha folk i cock pit? Efter 11 september blev det ju typ totalförbud mot att ha någon annan människa än piloterna i cock pit, men jag har förstått det som att detta förbud har lättats något och man får ha människor som man känner och liknande med sig. Roligt! Som jag sagt tidigare, det är alltid trevligt med lite besök.

I förra veckan var det en liten parvel som ville komma in och titta också. Han kan inte ha varit gammal, kanske 3-4 år. Supersöt! Han fick komma in och titta efter att vi landat, på vägen ut. Han stod och tittade en stund och sedan blev han helt plötsligt jätteblyg och kröp in under mammas kappa. =) Kunde det bero på att mamman pratade finska och vi piloter satt helt tysta och undrade vad hon sa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Flygande personal tillhör riksgruppen för svininfluensan för att de är i kontakt med så många människor. Är du rädd för att få svininfluensan när du reser?

Air France börjar flyga med Airbus nya stora mskin som tar över 500 passagerare. Hur stort flygplan kan du tänka dig att åka i?